BAKTAD

Top Menu

  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • DERGİ ARŞİVİ

Main Menu

  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • AMACIMIZ
  • DERNEK TÜZÜĞÜ
  • YÖNETİM
    • YÖNETİM KURULU
    • DENETLEME KURULU
  • ÜYELERİMİZ
  • HABER ARŞİVİ
  • İLETİŞİM
    • İLETİŞİM BİLGİLERİ
    • İLETİŞİM FORMU
  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • DERGİ ARŞİVİ

logo

BAKTAD

  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • AMACIMIZ
  • DERNEK TÜZÜĞÜ
  • YÖNETİM
    • YÖNETİM KURULU
    • DENETLEME KURULU
  • ÜYELERİMİZ
  • HABER ARŞİVİ
  • İLETİŞİM
    • İLETİŞİM BİLGİLERİ
    • İLETİŞİM FORMU
Üyelerden
ANASAYFA›Üyelerden›Baklava ve Börek Denince: Asıltat

Baklava ve Börek Denince: Asıltat

BAKTAD
1 Temmuz 2016
1110
0
PAYLAŞ:

1990 yılından beri baklavacılıkla uğraşan iki kardeş Ramazan ve Aydın Coşkun, 2009 yılından beri Asıltat markası ile çizgilerini yukarıya taşıyor. Sultangazi’de açtıkları yeni üretim merkezi ve mağazaları için hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için yaptığımız ziyarette kendileriyle küçük bir sohbet de gerçekleştirdik. Bu arada baklava ve kadayıflarıyla, börekleriyle hayli iddialı olduklarını da belirtelim.

Asıltat’ı ve sizi tanıyarak başlamak isteriz. Kendinizi tanıtır mısınız?

Erzincan kültürü ile yetişmiş iki kardeşiz, işimizin başında da kardeşim Aydın Coşkun ile beraber bulunuyoruz. 1990 yılından beri sektörde olan 26 yıllık bir markayız. Bunca yılın bilgi ve birikimiyle baklava, kadayıf ve börek konusunda hayli güzel ürünler çıkarıyoruz. Bu ürünleri de temiz ve güvenilir mağazalarımız ile müşterilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz.

Üretim binanız oldukça büyük, burası da hoş bir mağaza olmuş. Binada ne gibi bölümler var?

Toplam dokuz katlı bir üretim binamız var. Üretim ve yönetimin bir arada olduğu 2000 metrekarelik bir alana sahibiz. Burada bir de mağazamız var. Tatlı, kafe, restoran konseptinde çalıştığımız tek şubemiz burası. Türk ve dünya mutfağından enfes yemekler ile oluşturduğumuz bir menümüz var.

Nerelerde şubeleriniz var? Şubeleşmeye devam etmeyi veya franchise vermeyi düşünüyor musunuz?

Sultangazi Merkez, Zeytinburnu Postane ve Beştelsiz, Gaziosmanpaşa Bereç ve Beşyüzevler, Güngören Haznedar, Soğanlı ve Marmara Caddesi, Bağcılar, Bayrampaşa Çizmeci ve Fatih Yavuz Selim’de Asıltat mağazaları ile hizmet veriyoruz. Üç mağazamız franchise olarak işletiliyor. Diğerlerinin işletmesini biz yapıyoruz. İstanbul genelinde şubeleşmeye devam etmek istiyoruz. Franchise konusunda sektör bilgisi olan ve işinin başında durabilecek girişimcilerden gelen teklifleri değerlendirebiliriz.

Ürünlerimiz ve markamız bizim için çok kıymetli; yağımız Urfa’dan, fıstığımız Antep’ten gelir. Tamamen yöresel ürünlerle gerçekleştirdiğimiz üretim ile müşterimizin de haklı beğenisini sağladık. Bu beğeninin artarak devam etmesi için de kalite, hijyen ve lezzet şiarıyla hareket ediyoruz. ISO 22000 ve Helal Belgesi alarak bu düşüncemizi de pekiştirmiş olduk. 

Ürün çeşitleriniz neler? Nerelere satış yapıyorsunuz?

Ev baklavası, kadayıf ve su böreğinde iddialıyız. Pasta, baklava, tatlı konseptindeki tüm ürünleri fazlasıyla tüketiciye sunuyoruz. Su böreği ve ev böreğinde kıymalı, peynirli, ıspanaklı ve mantarlı çeşitlerimiz çok seviliyor. Otel, restoran, düğün salonu, belediye ikram müdürlükleri, lüks pastane ve fabrikalara ürün veriyoruz. Tepsi bazında siparişlerde adrese teslim satış yapabiliyoruz.

Gelecekle ilgili hedefleriniz ve sektör bazında tespitleriniz neler?

Şu andaki tesisimiz ile oldukça fazla sayıda mağazaya hizmet verecek kapasiteye kavuşmuş olduk. Bundan sonraki hedefimiz her geçen yıl sektördeki payımızı artırarak büyümeye devam etmek. Maalesef sektörde çok kalitesiz baklava üretiliyor. Üreticiler iyi baklava yapıldığında bunun faydası tüm sektöre olacağının, bu tip kötü ürünler olduğunda ise zararının tüm sektöre olacağının farkında olabilse güzel olur.

ÖNCEKİ HABER

Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

SONRAKİ HABER

Merhaba dostlar

0
PAYLAŞIM
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

BENZER HABERLER DİĞER HABERLER

  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Gaziantep’te vegan baklava üretildi!

    8 Aralık 2020
    BAKTAD
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Covid-19’a karşı “Kış Baklavası”

    6 Şubat 2021
    BAKTAD
  • BAKTADÜyelerden

    Haşim Fıstıkçığlu’ndan Kosgeb Açıklaması

    3 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Baklavada Hile Uyarısı

    16 Şubat 2021
    BAKTAD
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

    16 Ağustos 2020
    BAKTAD
  • Üyelerden

    Baklavanın dünya markası: Karaköy Güllüoğlu…

    1 Mart 2017
    BAKTAD

  • Üyelerden

    Baklavacılar “Gaziantepli Çavuş Usta” açılışında buluştu

  • BAKTAD

    BAKTAD Yönetim Kurulu gündemi değerlendirdi

  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Gaziantep’te vegan baklava üretildi!

BAŞKANDAN

  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

    BAKTAD
    23 Şubat 2021

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Baklavada Hile Uyarısı

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

    BAKTAD
    25 Şubat 2021
  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

    BAKTAD
    24 Şubat 2021
  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

    BAKTAD
    23 Şubat 2021
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Baklavada Hile Uyarısı

    BAKTAD
    16 Şubat 2021
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Covid-19’a karşı “Kış Baklavası”

    BAKTAD
    6 Şubat 2021
  • BAKTADSektörden

    Baklava ve tatlı sektörünün online siparişlerinde talep patlaması

    BAKTAD
    31 Aralık 2020
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Gaziantep’te vegan baklava üretildi!

    BAKTAD
    8 Aralık 2020
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

    BAKTAD
    16 Ağustos 2020
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • DERGİ ARŞİVİ
  • DERGİ ARŞİVİ