BAKTAD

Top Menu

  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • DERGİ ARŞİVİ

Main Menu

  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • AMACIMIZ
  • DERNEK TÜZÜĞÜ
  • YÖNETİM
    • YÖNETİM KURULU
    • DENETLEME KURULU
  • ÜYELERİMİZ
  • HABER ARŞİVİ
  • İLETİŞİM
    • İLETİŞİM BİLGİLERİ
    • İLETİŞİM FORMU
  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • DERGİ ARŞİVİ

logo

BAKTAD

  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • AMACIMIZ
  • DERNEK TÜZÜĞÜ
  • YÖNETİM
    • YÖNETİM KURULU
    • DENETLEME KURULU
  • ÜYELERİMİZ
  • HABER ARŞİVİ
  • İLETİŞİM
    • İLETİŞİM BİLGİLERİ
    • İLETİŞİM FORMU
BAKTADSektörden
ANASAYFA›BAKTAD›Baklavada turist dopingi

Baklavada turist dopingi

BAKTAD
27 Kasım 2019
12
0
PAYLAŞ:

Türkiye, yılın ilk 9 ayında 41 milyon turistle yeni bir rekora imza attı. Yabancıların ülkemize ilgisinden en çok memnun olan sektörlerden biri de tatlıcılar. Turistlerin ilgisiyle baklava ihracatının bu yıl 30 milyon dolara çıkması bekleniyor.

Turizmde geçen yıllardaki durgunluğun yaralarını 2018’de sarmaya başlayan Türkiye, 2019 itibarıyla yeniden atağa geçti. Bu yılın ocak-eylül döneminde yeni bir rekora imza atan Türkiye, ilk 9 ayda 41 milyon turiste ev sahipliği yaptı. Rotalarını Türkiye’ye çeviren yabancılardan elde edilen gelir aynı dönemde 26 milyar doları geçerken, birçok sektör bu süreçten karlı çıktı.

Ülkelerine dönerken mutlaka tatlı götürüyorlar

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, TRT Haber’e yaptığı açıklamada, turistlerin ülkemizdeki en merak ettiği lezzetlerin başında baklavanın geldiğini anlattı.

BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

Türkiye’de günlük baklava tüketiminin bin tonun üzerinde olduğuna işaret eden Yıldırım, İstanbul’da bu miktarın ortalama 400-450 ton dolaylarında olduğunu söyledi. BAKTAD Başkanı, bayramlarda tüketimin normalin iki katına çıktığını ifade ederek, turizm sezonunun iyi geçtiği dönemlerde de hem İstanbul, hem Türkiye genelinde bu miktarın arttığına işaret etti.

Yıldırım, turistlerin baklavayı sadece Türkiye’de bulundukları dönemde tüketmekle kalmadıklarına değinerek, “Tadına bakan, hem tatili boyunca neredeyse her gün baklavamızdan yiyor, hem de ülkesine dönerken mutlaka yanında koli koli baklava götürüyor. Sadece kendileri için de değil. Döndükleri zaman akrabalarına, sevdiklerine Türk baklavası götürmek istiyorlar” dedi.

Sektörde doping etkisi yarattı

TÜİK rakamlarına göre geçtiğimiz yıl yaklaşık 25 milyon TL baklava ihracatı gerçekleştiğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

“Bu yıl sektörde beklenti 30 milyon TL’ye yakın ihracat rakamına ulaşabilmek. Kaldı ki bu rakamların içinde turistlerin Türkiye’den dönüşte yanlarında götürdükleri baklava paketleri dahil değil.

 

Kaynak: TRT Haber

Tagsbaklavarekorturist
ÖNCEKİ HABER

Turistler 9 ayda 5,1 milyar dolarlık yemek ...

SONRAKİ HABER

Baklava üreticileri “fıstık stokçularından” rahatsız

0
PAYLAŞIM
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

BENZER HABERLER DİĞER HABERLER

  • Üyelerden

    BAKTAD YK ve İSO Meclis Üyesi Süleyman Köşkeroğlu: Baklava, 2020’de MEB Müfredatına Girebilir…

    18 Ocak 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    Nerde Hareket Orda BAKTAD

    30 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTADBaşkandan

    Vedat Milor’dan yeni anket: Sütlaç mı, baklava mı?

    21 Mart 2021
    BAKTAD
  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

    24 Şubat 2021
    BAKTAD
  • BAKTAD

    11. ALTIN OKLAVA YARIŞMASI’YLA İSTANBUL BAKLAVAYA DOYDU!

    18 Ocak 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    İyi ki Varsınız; Sizin için Ne Yapsak Azdır!

    1 Nisan 2020
    BAKTAD

  • Sektörden

    Türkiye, fıstık üretiminde 2’nci sırada

  • BAKTADSektörden

    Bakan Albayrak müjdeleri peş peşe duyurdu

  • BAKTAD

    BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

BAŞKANDAN

  • BAKTADBaşkandan

    Vedat Milor’dan yeni anket: Sütlaç mı, baklava mı?

    BAKTAD
    21 Mart 2021

BAKTAD HABERLER

  • BAKTADBaşkandan

    Vedat Milor’dan yeni anket: Sütlaç mı, baklava mı?

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • BAKTADBaşkandan

    Vedat Milor’dan yeni anket: Sütlaç mı, baklava mı?

    BAKTAD
    21 Mart 2021
  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

    BAKTAD
    25 Şubat 2021
  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

    BAKTAD
    24 Şubat 2021
  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

    BAKTAD
    23 Şubat 2021
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Baklavada Hile Uyarısı

    BAKTAD
    16 Şubat 2021
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Covid-19’a karşı “Kış Baklavası”

    BAKTAD
    6 Şubat 2021
  • BAKTADSektörden

    Baklava ve tatlı sektörünün online siparişlerinde talep patlaması

    BAKTAD
    31 Aralık 2020
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Gaziantep’te vegan baklava üretildi!

    BAKTAD
    8 Aralık 2020
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • BAKTADBaşkandan

    Vedat Milor’dan yeni anket: Sütlaç mı, baklava mı?

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • DERGİ ARŞİVİ
  • DERGİ ARŞİVİ