BAKTAD

Top Menu

  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • DERGİ ARŞİVİ

Main Menu

  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • AMACIMIZ
  • DERNEK TÜZÜĞÜ
  • YÖNETİM
    • YÖNETİM KURULU
    • DENETLEME KURULU
  • ÜYELERİMİZ
  • HABER ARŞİVİ
  • İLETİŞİM
    • İLETİŞİM BİLGİLERİ
    • İLETİŞİM FORMU
  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • DERGİ ARŞİVİ

logo

BAKTAD

  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • AMACIMIZ
  • DERNEK TÜZÜĞÜ
  • YÖNETİM
    • YÖNETİM KURULU
    • DENETLEME KURULU
  • ÜYELERİMİZ
  • HABER ARŞİVİ
  • İLETİŞİM
    • İLETİŞİM BİLGİLERİ
    • İLETİŞİM FORMU
BAKTADSektördenÜyelerden
ANASAYFA›BAKTAD›Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

BAKTAD
16 Ağustos 2020
6
0
PAYLAŞ:

Türkiye’deki gıda sektörünün önemli firmalarından biri olan Seyidoğlu Gıda, TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi alan sektördeki ilk firma oldu. Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, “Güvenilir üretim yaptığımızı tescillemek adına sektörümüzde ilk TSE-Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi başvurusu yapıp onay alan firma biziz” dedi.

Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi  ile taçlandırdı

Türkiye’deki  gıda  sektörünün önemli firmalarından biri olan Seyidoğlu Gıda, TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi  alan  sektördeki ilk firma oldu. Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, “Güvenilir üretim yaptığımızı tescillemek adına sektörümüzde ilk TSE-Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi başvurusu yapıp onay alan firma biziz” dedi.

Koronavirüs sürecinde tedarikten üretime kadar tüm üretim süreçlerini hijyen standartlarına göre düzenleyen Seyidoğlu gıda kendi sektöründe ilk defa ilk TSE-Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi alan ilk firma oldu.

Dünyanın 35 ülkesine ve Türkiye’nin tamamına satış yaptıklarını ifade eden Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, “Pandemi sürecinde ilk günden itibaren hem çalışanlarımızın sağlığı hem de üretimlerimizin güvenliği için olağanüstü önlemler devreye soktuk. Tüketicimizin bize olan güvenini boşa çıkarmamak adına pek çok firmada olmayan hijyen önlemlerine sahibiz. Güvenilir üretim yaptığımızı tescillemek adına sektörümüzde ilk TSE-Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi başvuru yapıp onay alan firma biz olduk” diye konuştu.

DÜRÜSTLÜĞÜN VE GÜVENİN SİMGESİ HALİNE GELDİK

Seyidoğlu Gıda’nın yarım asrı aşan üretim tecrübesine sahip bir çınar olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Göksu, “Çocukluğumda Gaziantep’in ilk çarşısı Elmacı Pazarında  gıda ürünleri satarak başlayan iş hayatımızda bugün Seyidoğlu Gıda’yı global bir gıda devine dönüştürdük. Dünyanın 35 ülkesinde Seyidoğlu Gıda markası güvenin ve dürüstlüğün sembolü haline gelmiştir. Tüketici bu markayı gördüğünde gözü kapalı bize güveniyor. Bu güveni vermemizde dünya standartlarında tescilli ve hijyen kurallarına uygun üretim yöntemlerimiz önemli rol üstleniyor. Gerek personelimizin sağlığı gerekse de üretim aşamalarında yaptığımız titiz denetimler sayesinde toplumun güvenilir gıdaya ulaşma hakkını ilk önceliğimiz olarak görüyoruz” diye konuştu.

HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK

Tedarikten üretim sürecine kadar tüm üretim aşamalarını son tüketiciye kadar yüzde 100 kontrol altında tuttuklarını söyleyen Necati Göksu, “Fabrikamız yüksek standartlı gıda güvenliği ve hijyen uygulamalarına sahip. Korona virüsle mücadele kapsamında, tüm yasal gereklilikler, ulusal ve uluslararası otoritelerin tavsiyelerine uygun şekilde ilk günden bu yana tüm tesislerimizde uygulanıyor. Fabrikalarımız devletimizin resmi kurumları tarafından birçok kez denetlendi ve uygunluk aldı. Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ne sahip olmamız tüketici ve satın almacılar tarafından çok önemseniyor. Pandemi sürecinde Seyidoğlu Gıda olarak satışlarımızı yüzde 15 artırdık. Tüketicinin markamıza güveni bizim için her şeyden daha önemlidir” diye konuştu.

DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Türkiye’nin tamamında ürünlerini satarak sektörün ilkleri arasında yer aldıklarını ifade eden Necati Göksu, “Avrupa’dan Amerika’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar dünyanın dört bir yanında Seyidoğlu ürünleri sevilerek tüketiliyor. Dünya markası haline gelen firmamızda 600’e yakın kişi de istihdam ediliyor.   Kurulduğu yıllarda günlük 150 kilo helva üretimiyle iş hayatına başlayan Seyidoğlu Gıda bugün günde 40 ton helva, 60 ton reçel, 30 ton kakaolu fındık kreması, 20 ton tahin pekmez üretmeye başlamıştır. İnşaatına başladığımız yeni fabrikamızın tamamlanmasıyla kapalı üretim alanımızı 8 bin metrekareden 16 bin metrekareye çıkaracağız. 10 milyon TL yatırımla inşaatı tamamlanmak üzere olan ek tesisimiz devreye girdiğinde her alanda dünya markası olma yolunda önemli bir adım atacağız. Yaptığımız her yatırımı Türkiye’nin geleceğine büyümesine yapıyoruz” dedi.

PAZARDA LİDERİZ

Üç kuşaktır kalite ve lezzetlerinden asla taviz vermeden yollarına devam ettiklerini ifade eden Göksu, “Bizler Gaziantep’te doğup memleketimizin lezzetlerini tüm dünyaya tanıtarak bu günlere geldik. Seyidoğlu olarak İstanbul genelinde 16 mağazamız var. Sultanbacı markamızla faaliyet gösteren bu mağazalarda Gaziantep’in lezzetli baklavalarını, kadayıf ve sütlü tatlılarını en özel tariflerle üretip halkımıza sunmaktayız. Baklavamızın kebabımızın tadına bakanlar lezzetimizin de farkına varıyor. Yoğun rekabet ortamına artan maliyetlere rağmen kalitemizi zerre kadar bozmadan yolumuza devam edeceğiz. Aynı şekilde Seyidoğlu markalı helva, reçel, tahin, pekmez gibi paketli ürünlerimizde de pazarın ilk iki firması arasındayız. Pek çok gıda grubunda Pazar liderliğine sahibiz. Hedefimiz tüm alanlarda yatırımlarımıza devam ederek Türkiye ve bölge ülkelerinde Pazar liderliğini elde etmek” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP İÇİN PROJELER ÜRETİYORUZ

Gaziantep’ten uzakta olmalarına karşın Gaziantep ruhundan asla kopmadıklarını anlatan Göksu, “20 yıldan fazla zamandır gurbette Gaziantep derneklerine hizmet ettim. Pek çok defa dernek başkanlıkları ve yönetim kurulu üyelikleri yaptım. Şu anda da Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Gaziantep’in o eşsiz kültürünü ve değerlerini yaşatma adına çalışmalar yapıyoruz.  Federasyon olarak Gaziantep’imizi geleceğe taşıma adına şehrimizin ileri gelenleriyle sık sık toplantılar yaparak projelerimizi sunacağız. Amacımız taş üstüne taş koymak ve çorbada tuzumuz olması için çalışmaktır. Gaziantepliler birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece başaramayacağı iş yoktur” şeklinde konuştu.

Kaynak: Gaziantep Güneş

ÖNCEKİ HABER

Baklava üreticilerinden “geri kazanım katılım payı ertelensin” ...

SONRAKİ HABER

Gaziantep’te vegan baklava üretildi!

0
PAYLAŞIM
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

BENZER HABERLER DİĞER HABERLER

  • Sektörden

    Türkiye, fıstık üretiminde 2’nci sırada

    1 Mart 2017
    BAKTAD
  • BAKTAD

    İyi ki Varsınız; Sizin için Ne Yapsak Azdır!

    1 Nisan 2020
    BAKTAD
  • BAKTADSektörden

    Turistler 9 ayda 5,1 milyar dolarlık yemek yedi

    24 Kasım 2019
    BAKTAD
  • BAKTADBaşkandanSektörden

    Baklava üreticileri “fıstık stokçularından” rahatsız

    12 Aralık 2019
    BAKTAD
  • BAKTAD

    11. ALTIN OKLAVA YARIŞMASI’YLA İSTANBUL BAKLAVAYA DOYDU!

    18 Ocak 2020
    BAKTAD
  • Sektörden

    Fatih Belediyesi’nden Altın Oklava’ya Tam Destek

    28 Mart 2020
    BAKTAD

  • Sektörden

    Çiğ süt satışına düzenleme

  • BAKTADSektörden

    Gaziantep’te flaş karar: Pastane ve künefeciler kapatıldı

  • Sektörden

    Türkiye, fıstık üretiminde 2’nci sırada

BAŞKANDAN

  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

    BAKTAD
    23 Şubat 2021

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Baklavada Hile Uyarısı

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

    BAKTAD
    25 Şubat 2021
  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

    BAKTAD
    24 Şubat 2021
  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

    BAKTAD
    23 Şubat 2021
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Baklavada Hile Uyarısı

    BAKTAD
    16 Şubat 2021
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Covid-19’a karşı “Kış Baklavası”

    BAKTAD
    6 Şubat 2021
  • BAKTADSektörden

    Baklava ve tatlı sektörünün online siparişlerinde talep patlaması

    BAKTAD
    31 Aralık 2020
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Gaziantep’te vegan baklava üretildi!

    BAKTAD
    8 Aralık 2020
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

    BAKTAD
    16 Ağustos 2020
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • DERGİ ARŞİVİ
  • DERGİ ARŞİVİ