BAKTAD

Top Menu

  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • DERGİ ARŞİVİ

Main Menu

  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • AMACIMIZ
  • DERNEK TÜZÜĞÜ
  • YÖNETİM
    • YÖNETİM KURULU
    • DENETLEME KURULU
  • ÜYELERİMİZ
  • HABER ARŞİVİ
  • İLETİŞİM
    • İLETİŞİM BİLGİLERİ
    • İLETİŞİM FORMU
  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • DERGİ ARŞİVİ

logo

BAKTAD

  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • AMACIMIZ
  • DERNEK TÜZÜĞÜ
  • YÖNETİM
    • YÖNETİM KURULU
    • DENETLEME KURULU
  • ÜYELERİMİZ
  • HABER ARŞİVİ
  • İLETİŞİM
    • İLETİŞİM BİLGİLERİ
    • İLETİŞİM FORMU
BAKTAD
ANASAYFA›BAKTAD›Vedat Milor yeni tartışmanın fitilini ateşledi! ‘Baklava fıstıklı mı olur yoksa cevizli mi?

Vedat Milor yeni tartışmanın fitilini ateşledi! ‘Baklava fıstıklı mı olur yoksa cevizli mi?

BAKTAD
30 Mayıs 2020
12
0
PAYLAŞ:

Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?’ ve ‘Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı?’ anketleriyle sosyal medyayı ikiye bölen Vedat Milor’dan yeni tartışma… Ünlü gurme, bu kez de ‘Baklava fıstıklı mı olur yoksa cevizli mi?’ sorusuyla gündem yarattı.

Ünlü gurme Vedat Milor, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Daha önce sosyal medyada “Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?” ve “Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı?” anketleri yapan Milor, takipçilerine yeni bir soru yöneltti. Milor, bu kez de “Baklava fıstıklı mı olur yoksa cevizli mi?” sorusuyla sosyal medyada tatlı bir tartışma başlattı.

Milor‘un anketine katılanların çoğu fıstıklı baklavayı tercih ettiklerini söyledi. Vedat Milor da kendi tercihinin Şam fıstıklı baklavadan yana olduğunu dile getirirken Türkiye’de genellikle cevizli baklava tüketildiğini açıkladı.

Milor’a göre bunun nedeni ise cevizin her an bulunabilir ve fiyatının fıstığa göre çok daha uygun olması…

Milor, kendi düşüncesini de şöyle belirtti: “Yediğim en iyi baklavalar Şam fıstığından yapılanlardı. Ama ülkemizde en çok cevizli baklava yapılıyor. Şam fıstığı çok pahalı. Boz fıstığının kilosu 110 lira civarı. Eğer sağlam oynamak istiyorsanız cevizli ama en özelini yemek istiyorsanız hasat zamanı Antep’te Şam fıstıklı baklava.“

FISTIK ÖNDE

Milor’un sorusuna katılanların yüzde 21.1’i “Cevizli olur”, yüzde 47.3’ü “Fıstıklı olur”, yüzde 31.6’sı ise “İkisiyle de olur” yanıtı verdi.

 

Kaynak: Takvim

ÖNCEKİ HABER

Baklavacılar bu sene ‘tatlı telaş’tan uzak günler ...

SONRAKİ HABER

Baklavacıların yeni gözdesi ‘paket servis’

0
PAYLAŞIM
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

BENZER HABERLER DİĞER HABERLER

  • BAKTAD

    BAKTAD ecdat yadigârı toprakları ziyaret etti

    1 Mart 2017
    BAKTAD
  • BAKTADBaşkandanSektörden

    Gaziantep baklavası tanıtım etkinliği Kiev’de yapıldı

    11 Şubat 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    11. ALTIN OKLAVA YARIŞMASI’YLA İSTANBUL BAKLAVAYA DOYDU!

    18 Ocak 2020
    BAKTAD
  • Portre

    Salacak… Dünya’nın En Güzel Yeri…

    24 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTADSektörden

    Gaziantep’te baklavacılara ‘ucuz tepsi’ tuzağı!

    11 Kasım 2019
    BAKTAD
  • BAKTADSektörden

    Baklavada turist dopingi

    27 Kasım 2019
    BAKTAD

  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

  • Üyelerden

    Baklava ve Börek Denince: Asıltat

  • BAKTADBaşkandanSektörden

    Gaziantep baklavası tanıtım etkinliği Kiev’de yapıldı

BAŞKANDAN

  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

    BAKTAD
    23 Şubat 2021

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Baklavada Hile Uyarısı

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

    BAKTAD
    25 Şubat 2021
  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

    BAKTAD
    24 Şubat 2021
  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

    BAKTAD
    23 Şubat 2021
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Baklavada Hile Uyarısı

    BAKTAD
    16 Şubat 2021
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Covid-19’a karşı “Kış Baklavası”

    BAKTAD
    6 Şubat 2021
  • BAKTADSektörden

    Baklava ve tatlı sektörünün online siparişlerinde talep patlaması

    BAKTAD
    31 Aralık 2020
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Gaziantep’te vegan baklava üretildi!

    BAKTAD
    8 Aralık 2020
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

    BAKTAD
    16 Ağustos 2020
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

  • BAKTADBaşkandanÖne ÇıkanSektörden

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVA VE TATLI ÇEŞİTLERİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • BAKLAVANIN TARİHİ
  • DERGİ ARŞİVİ
  • DERGİ ARŞİVİ