Baklava ve Börek Denince: Asıltat
1990 yılından beri baklavacılıkla uğraşan iki kardeş Ramazan ve Aydın Coşkun, 2009 yılından beri Asıltat markası ile çizgilerini yukarıya taşıyor. Sultangazi’de açtıkları yeni üretim merkezi ve mağazaları için hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için yaptığımız ziyarette kendileriyle küçük bir sohbet de gerçekleştirdik. Bu arada baklava ve kadayıflarıyla, börekleriyle hayli iddialı olduklarını da belirtelim.
Asıltat’ı ve sizi tanıyarak başlamak isteriz. Kendinizi tanıtır mısınız?
Erzincan kültürü ile yetişmiş iki kardeşiz, işimizin başında da kardeşim Aydın Coşkun ile beraber bulunuyoruz. 1990 yılından beri sektörde olan 26 yıllık bir markayız. Bunca yılın bilgi ve birikimiyle baklava, kadayıf ve börek konusunda hayli güzel ürünler çıkarıyoruz. Bu ürünleri de temiz ve güvenilir mağazalarımız ile müşterilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz.
Üretim binanız oldukça büyük, burası da hoş bir mağaza olmuş. Binada ne gibi bölümler var?
Toplam dokuz katlı bir üretim binamız var. Üretim ve yönetimin bir arada olduğu 2000 metrekarelik bir alana sahibiz. Burada bir de mağazamız var. Tatlı, kafe, restoran konseptinde çalıştığımız tek şubemiz burası. Türk ve dünya mutfağından enfes yemekler ile oluşturduğumuz bir menümüz var.
Nerelerde şubeleriniz var? Şubeleşmeye devam etmeyi veya franchise vermeyi düşünüyor musunuz?
Sultangazi Merkez, Zeytinburnu Postane ve Beştelsiz, Gaziosmanpaşa Bereç ve Beşyüzevler, Güngören Haznedar, Soğanlı ve Marmara Caddesi, Bağcılar, Bayrampaşa Çizmeci ve Fatih Yavuz Selim’de Asıltat mağazaları ile hizmet veriyoruz. Üç mağazamız franchise olarak işletiliyor. Diğerlerinin işletmesini biz yapıyoruz. İstanbul genelinde şubeleşmeye devam etmek istiyoruz. Franchise konusunda sektör bilgisi olan ve işinin başında durabilecek girişimcilerden gelen teklifleri değerlendirebiliriz.
Ürünlerimiz ve markamız bizim için çok kıymetli; yağımız Urfa’dan, fıstığımız Antep’ten gelir. Tamamen yöresel ürünlerle gerçekleştirdiğimiz üretim ile müşterimizin de haklı beğenisini sağladık. Bu beğeninin artarak devam etmesi için de kalite, hijyen ve lezzet şiarıyla hareket ediyoruz. ISO 22000 ve Helal Belgesi alarak bu düşüncemizi de pekiştirmiş olduk.
Ürün çeşitleriniz neler? Nerelere satış yapıyorsunuz?
Ev baklavası, kadayıf ve su böreğinde iddialıyız. Pasta, baklava, tatlı konseptindeki tüm ürünleri fazlasıyla tüketiciye sunuyoruz. Su böreği ve ev böreğinde kıymalı, peynirli, ıspanaklı ve mantarlı çeşitlerimiz çok seviliyor. Otel, restoran, düğün salonu, belediye ikram müdürlükleri, lüks pastane ve fabrikalara ürün veriyoruz. Tepsi bazında siparişlerde adrese teslim satış yapabiliyoruz.
Gelecekle ilgili hedefleriniz ve sektör bazında tespitleriniz neler?
Şu andaki tesisimiz ile oldukça fazla sayıda mağazaya hizmet verecek kapasiteye kavuşmuş olduk. Bundan sonraki hedefimiz her geçen yıl sektördeki payımızı artırarak büyümeye devam etmek. Maalesef sektörde çok kalitesiz baklava üretiliyor. Üreticiler iyi baklava yapıldığında bunun faydası tüm sektöre olacağının, bu tip kötü ürünler olduğunda ise zararının tüm sektöre olacağının farkında olabilse güzel olur.