Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

Gaziantep’in asırlık tutkusu ve lezzeti olan Antep baklavası, Covid-19 salgını döneminde de en çok talep gören tatlılar arasında yerini aldı.
Gastronomi alanında UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”nda yer alan ve baklavanın başkenti olarak da bilinen Gaziantep’te bin bir emek ve zahmetle hazırlanan baklava, bayram ve özel günlerin yanı sıra yıl boyunca değişmez lezzetler arasında yer almaktadır.
Gaziantep‘in ismiyle bütünleşen baklava, son derece dikkat ve ustalık isteyen ender tatlıların başında gelirken Antep fıstığı, terayağı, kaymak ve sert buğdaydan oluşan Antep baklavası sofraların değişmez lezzeti arasında yer alıyor.
Avrupa Birliği tarafından tescil edilen Antep baklavasının üretildiği kentteki baklava ustalarınca bin bir emekle üretilen baklava, yurtiçinin yanı sıra başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanına gönderiliyor.
Kaynak: İLKHA