Merhaba dostlar

Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması ve artık gelenekselleşen Baklava Festivali’nin 11.’sini başarıyla ve üst düzey katılımla gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşadık. Bu sene yaptığımız festivali, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ortaklığıyla ve Fatih Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirdik. Bundan dolayı İTO Başkanı Sayın Şekib Avdagiç Bey’e ve İTO Yönetim Kuruluna, desteklerinden ötürü Fatih Belediye Başkanı Sayın Ergün Turan’a ve katkılarının yanında bizatihi yanımızda olmaları hasebiyle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin Hanımefendiye çok teşekkür ediyoruz.
Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden olan baklavamızı gündemde tutmak ve dünyaya tanıtmak için böylesi etkinlikler büyük önem arz etmektedir. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa Birliği, Antep baklavasını ‘Türk Tatlısı’ olarak tescil etmişken, tanıtım manasında elimizden gelenin fazlasını yapmak da haliyle boynumuzun borcu oluyor.
Festivalin açılış konuşmasında da söylemiştim; hepimiz biliyoruz ki Antep fıstığı bizim için vazgeçilmez bir ham madde; bu ham madde bir sene var, bir sene yok, bununla ilgili zam yapılmaması için yetkililerimizin önlem almasını istiyoruz. Çünkü fıstık yüksek rakamlara ulaşırsa sektör olarak -üretici ve tüketici- sıkıntıya düşeriz. Bu ve buna benzer, sektörümüz için hayati önem arz eden konu ve problemlerle ilgili önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonraki süreçte de BAKTAD olarak elimizi taşın altına koyacağız ve salt soruna işaret etmektense, sorunun çözümünü de içeren reel ve sonuç odaklı yaklaşımlar sergilemeye devam edeceğiz.
Baklava doğaldır ve yetişme çağında olan çocuklar için faydalıdır!
Medyadaki ‘Şeker zehirdir’ başlıklı haberlerin görüntülerinde baklavanın kullanılması bizleri oldukça rahatsız ediyor. Tamamen doğal olan, bol fıstıkla, cevizle, hakiki tereyağıyla yapılan ve içinde katkı maddesi bulunmayan milli tatlımızın bu şekilde kötülenmesini, bilinçsizce yapılan açıklamalar olarak görüyoruz ve ilgili kişi ve kurumları bu konuda daha hassas olmaya davet ediyoruz.
Son olarak dergimizin uzun bir aradan sonra yeni kimliğiyle tekrar yayına girmesinden duyduğumuz mutluluğu da paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki sayılarda tekrar buluşmak üzere keyifli okumalar dilerim…