BAKTAD

Üst Menü

  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

Ana Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

logo

BAKTAD

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
BAKTADSektördenÜyelerden
Anasayfa›BAKTAD›Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

BAKTAD
16 Ağustos 2020
640
0
Share:

Türkiye’deki gıda sektörünün önemli firmalarından biri olan Seyidoğlu Gıda, TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi alan sektördeki ilk firma oldu. Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, “Güvenilir üretim yaptığımızı tescillemek adına sektörümüzde ilk TSE-Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi başvurusu yapıp onay alan firma biziz” dedi.

Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi  ile taçlandırdı

Türkiye’deki  gıda  sektörünün önemli firmalarından biri olan Seyidoğlu Gıda, TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi  alan  sektördeki ilk firma oldu. Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, “Güvenilir üretim yaptığımızı tescillemek adına sektörümüzde ilk TSE-Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi başvurusu yapıp onay alan firma biziz” dedi.

Koronavirüs sürecinde tedarikten üretime kadar tüm üretim süreçlerini hijyen standartlarına göre düzenleyen Seyidoğlu gıda kendi sektöründe ilk defa ilk TSE-Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi alan ilk firma oldu.

Dünyanın 35 ülkesine ve Türkiye’nin tamamına satış yaptıklarını ifade eden Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, “Pandemi sürecinde ilk günden itibaren hem çalışanlarımızın sağlığı hem de üretimlerimizin güvenliği için olağanüstü önlemler devreye soktuk. Tüketicimizin bize olan güvenini boşa çıkarmamak adına pek çok firmada olmayan hijyen önlemlerine sahibiz. Güvenilir üretim yaptığımızı tescillemek adına sektörümüzde ilk TSE-Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi başvuru yapıp onay alan firma biz olduk” diye konuştu.

DÜRÜSTLÜĞÜN VE GÜVENİN SİMGESİ HALİNE GELDİK

Seyidoğlu Gıda’nın yarım asrı aşan üretim tecrübesine sahip bir çınar olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Göksu, “Çocukluğumda Gaziantep’in ilk çarşısı Elmacı Pazarında  gıda ürünleri satarak başlayan iş hayatımızda bugün Seyidoğlu Gıda’yı global bir gıda devine dönüştürdük. Dünyanın 35 ülkesinde Seyidoğlu Gıda markası güvenin ve dürüstlüğün sembolü haline gelmiştir. Tüketici bu markayı gördüğünde gözü kapalı bize güveniyor. Bu güveni vermemizde dünya standartlarında tescilli ve hijyen kurallarına uygun üretim yöntemlerimiz önemli rol üstleniyor. Gerek personelimizin sağlığı gerekse de üretim aşamalarında yaptığımız titiz denetimler sayesinde toplumun güvenilir gıdaya ulaşma hakkını ilk önceliğimiz olarak görüyoruz” diye konuştu.

HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK

Tedarikten üretim sürecine kadar tüm üretim aşamalarını son tüketiciye kadar yüzde 100 kontrol altında tuttuklarını söyleyen Necati Göksu, “Fabrikamız yüksek standartlı gıda güvenliği ve hijyen uygulamalarına sahip. Korona virüsle mücadele kapsamında, tüm yasal gereklilikler, ulusal ve uluslararası otoritelerin tavsiyelerine uygun şekilde ilk günden bu yana tüm tesislerimizde uygulanıyor. Fabrikalarımız devletimizin resmi kurumları tarafından birçok kez denetlendi ve uygunluk aldı. Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ne sahip olmamız tüketici ve satın almacılar tarafından çok önemseniyor. Pandemi sürecinde Seyidoğlu Gıda olarak satışlarımızı yüzde 15 artırdık. Tüketicinin markamıza güveni bizim için her şeyden daha önemlidir” diye konuştu.

DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Türkiye’nin tamamında ürünlerini satarak sektörün ilkleri arasında yer aldıklarını ifade eden Necati Göksu, “Avrupa’dan Amerika’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar dünyanın dört bir yanında Seyidoğlu ürünleri sevilerek tüketiliyor. Dünya markası haline gelen firmamızda 600’e yakın kişi de istihdam ediliyor.   Kurulduğu yıllarda günlük 150 kilo helva üretimiyle iş hayatına başlayan Seyidoğlu Gıda bugün günde 40 ton helva, 60 ton reçel, 30 ton kakaolu fındık kreması, 20 ton tahin pekmez üretmeye başlamıştır. İnşaatına başladığımız yeni fabrikamızın tamamlanmasıyla kapalı üretim alanımızı 8 bin metrekareden 16 bin metrekareye çıkaracağız. 10 milyon TL yatırımla inşaatı tamamlanmak üzere olan ek tesisimiz devreye girdiğinde her alanda dünya markası olma yolunda önemli bir adım atacağız. Yaptığımız her yatırımı Türkiye’nin geleceğine büyümesine yapıyoruz” dedi.

PAZARDA LİDERİZ

Üç kuşaktır kalite ve lezzetlerinden asla taviz vermeden yollarına devam ettiklerini ifade eden Göksu, “Bizler Gaziantep’te doğup memleketimizin lezzetlerini tüm dünyaya tanıtarak bu günlere geldik. Seyidoğlu olarak İstanbul genelinde 16 mağazamız var. Sultanbacı markamızla faaliyet gösteren bu mağazalarda Gaziantep’in lezzetli baklavalarını, kadayıf ve sütlü tatlılarını en özel tariflerle üretip halkımıza sunmaktayız. Baklavamızın kebabımızın tadına bakanlar lezzetimizin de farkına varıyor. Yoğun rekabet ortamına artan maliyetlere rağmen kalitemizi zerre kadar bozmadan yolumuza devam edeceğiz. Aynı şekilde Seyidoğlu markalı helva, reçel, tahin, pekmez gibi paketli ürünlerimizde de pazarın ilk iki firması arasındayız. Pek çok gıda grubunda Pazar liderliğine sahibiz. Hedefimiz tüm alanlarda yatırımlarımıza devam ederek Türkiye ve bölge ülkelerinde Pazar liderliğini elde etmek” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP İÇİN PROJELER ÜRETİYORUZ

Gaziantep’ten uzakta olmalarına karşın Gaziantep ruhundan asla kopmadıklarını anlatan Göksu, “20 yıldan fazla zamandır gurbette Gaziantep derneklerine hizmet ettim. Pek çok defa dernek başkanlıkları ve yönetim kurulu üyelikleri yaptım. Şu anda da Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Gaziantep’in o eşsiz kültürünü ve değerlerini yaşatma adına çalışmalar yapıyoruz.  Federasyon olarak Gaziantep’imizi geleceğe taşıma adına şehrimizin ileri gelenleriyle sık sık toplantılar yaparak projelerimizi sunacağız. Amacımız taş üstüne taş koymak ve çorbada tuzumuz olması için çalışmaktır. Gaziantepliler birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece başaramayacağı iş yoktur” şeklinde konuştu.

Kaynak: Gaziantep Güneş

Previous Article

Baklava üreticilerinden “geri kazanım katılım payı ertelensin” ...

Next Article

TOPLANTI HATIRLATMASI

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • BAKTAD

    Vedat Milor yeni tartışmanın fitilini ateşledi! ‘Baklava fıstıklı mı olur yoksa cevizli mi?

    30 Mayıs 2020
    BAKTAD
  • Sektörden

    Türkiye, fıstık üretiminde 2’nci sırada

    1 Mart 2017
    BAKTAD
  • BAKTADSektörden

    Baklava ve tatlı sektörünün online siparişlerinde talep patlaması

    31 Aralık 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

    25 Şubat 2021
    BAKTAD
  • BAKTADSektörden

    Merdiven Altı Tatlıya Dikkat!

    19 Nisan 2021
    BAKTAD
  • BAKTAD

    Köprüler Kurmanın Tam Zamanı

    24 Nisan 2020
    BAKTAD

  • BAKTADSektörden

    Baklava tartışması yeniden gündem oldu

  • Üyelerden

    BAKTAD YK ve İSO Meclis Üyesi Süleyman Köşkeroğlu: Baklava, 2020’de MEB Müfredatına Girebilir…

  • Sektörden

    Zeytin ve zeytinyağı ihracatı yüzde 231 arttı

BAŞKANDAN

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Mart 2017

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

    BAKTAD
    28 Temmuz 2021
  • “İzmir Lokması”na tescil talebi

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi
Web Tasarım AJANS4