BAKTAD

Üst Menü

  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

Ana Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

logo

BAKTAD

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
BAKTAD
Anasayfa›BAKTAD›Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

BAKTAD
27 Temmuz 2021
1077
0
Share:

Türkiye’nin en önemli ihraç ürünlerinin başında gelen Antep fıstığı, baklava sektörünün de vazgeçilmezi… İstatistiki rakamlara göre, Türkiye’de 2019/20 üretim döneminde 3,66 milyon dekar alanda hasadı yapıldı, 80 bin ton üretim gerçekleşti. Üreticiden çıkış fiyatları; 2019’da 37.59, 2020’de 43.66, 2021’de ise 45-50 TL bandında oldu. Bölgedeki bazı sektör temsilcileri tarafından ortaya atılan, ‘kuraklık ve hastalıktan dolayı bu yıl mahsulün düşük olacağı ve sadece çiftçiyi değil, baklava üreticileri başta olmak üzere herkesi etkileyecek’ haberleri ise tartışma yarattı. Bu tür açıklamaların asparagas olduğunun altını çizen Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı ve aynı zamanda Yıldırım Baklava’nın sahibi Mehmet Yıldırım, fıstık ağaçlarının bir yıl ürün verip, diğer yıl vermediğini ve bunun hep böyle olduğunu söyledi.

‘Stokçuların önü açılıyor’ Yıldırım şu iddialarda bulundu: “Bazı tüccarlar tarafından bölgede, maksatlı olarak çeşitli spekülasyonlar yapılarak, ‘Antep fıstığı tehlikede, ağaçlar kuruyor’ bahanesiyle para karşılığı haberler yaptırılıyor. Bu yöntemle, stokçuların yani karaborsacıların önlerinin açılması ve ciddi manada fiyatlarla oynanmak isteniyor. Neden kuruyor, sorusuna da ‘susuzluk’ cevabı veriliyor. Halbuki, bu ağaçlar su istemez. Ne kadar bir dağın başında, çorak, kırsal yerde yetişirse, verimi, kalitesi ve lezzeti o denli yükselir. Su aldığı takdirde düşer. Çok çeşitli denemeler yapıldı, fakat değişen bir şey olmadı. Bu yüzden, ‘fıstık ağaçları susuzluktan kuruyor’ demek kadar saçma bir şey olamaz. Bu söylemler, baklava sektörüne darbedir. Böyle stratejilerle para kazanmak helal değil, haramdır.”

Previous Article

Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

Next Article

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , ...

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • BAKTADSektörden

    Gaziantep’te flaş karar: Pastane ve künefeciler kapatıldı

    18 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    BAKTAD, YK Üyelerini Unutmadı!

    29 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    Baklava üreticilerinden “geri kazanım katılım payı ertelensin” talebi

    5 Ağustos 2020
    BAKTAD
  • BAKTADPortre

    ‘Konuşarak Daha Çok İnsana Dokunuyorum’ (*)

    27 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    Baklavacılar bu dönemi esnaf dayanışmasıyla aşacak

    4 Mayıs 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    Nerde Hareket Orda BAKTAD

    30 Mart 2020
    BAKTAD

  • BAKTAD

    Baklava ve tatlı sektörü Cemile Sultan Korusu’nda buluştu

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım
    Başkandan

    Merhaba dostlar

BAŞKANDAN

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Mart 2017

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

    BAKTAD
    28 Temmuz 2021
  • “İzmir Lokması”na tescil talebi

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi
Web Tasarım AJANS4