BAKTAD

Üst Menü

  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

Ana Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

logo

BAKTAD

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
BAKTADSektörden
Anasayfa›BAKTAD›Baklava ve tatlı sektörünün online siparişlerinde talep patlaması

Baklava ve tatlı sektörünün online siparişlerinde talep patlaması

BAKTAD
31 Aralık 2020
431
0
Share:

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bu sene tüketicilerin yeni yılı evde karşılayacak olması, tatlı ve baklava sektörünün online siparişlerinde talep patlamasına neden olurken, paket siparişlerde yüzde 100’ü, kurye siparişlerinde 5 katı geçen artış oldu.

Vatandaşlar yeni yılı evlerinde karşılamaya hazırlanırken, tatlıcıların önünde uzun kuyruklar oluştu.Sokağa çıkamayan ya da dükkanlara gelmeyi tercih etmeyen vatandaşlar ise kurye ve kargo hizmetinden yararlanırken bu hizmetlerde geçen yılbaşına göre 5 kata varan artışlar yaşandı.

Tüketici taleplerine ilişkin bilgi veren Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, pandemi sürecinin ekonomik olarak tüm dünyayı olduğu gibi kendilerini de etkilediğini söyledi. Paket servis ağırlıklı çalıştıklarına dikkati çeken Yıldırım, bunun da yüzde 40 oranında ciroları düşürdüğünü, dönem içinde ağırlıklı olarak kurye satışlarının ön plana çıktığını dile getirdi.

Yıldırım, pandemi sürecinde paket servislerde yaşanan ciddi artışlara dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Salgın döneminde paket servislerde yüzde 30-40’lar civarında artış yaşandı. Geçen sene yılbaşına göre baktığımızda ise bu yılbaşında paket servislerde yüzde 100’ü geçen artış var. İnsanlar dışarı çıkmadığı için en kolayı paket servisten faydalanmak oldu onlar için. Bu da, paket satışlarında artış meydana getirdi. Yılbaşı için en fazla tercih edilen ürün klasik baklava oldu, arkasından midye baklava ve şöbiyet geldi. Şehirlerarası ve yurt dışı siparişlerimizde de önemli artış yaşadık.”

“KİRADA OLAN İŞLETMELER İÇİN MÜLK SAHİPLERİNDEN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

Yıldırım, yaşanan tüm sıkıntılara rağmen sektörün zam yapmadığını ve oluşan sıkıntıları tüketiciye yansıtmadığının altını çizerek şunları söyledi:

“En büyük sıkıntı kapalı iş yeri olan şirketler kira sıkıntısı yaşıyorlar. Çağrım mülk sahiplerine; mülk sahiplerinden anlayış bekliyoruz. Ellerini taşın altına koymalarını bekliyoruz. En azından kapalı iş yerlerin kiralarında indirim yapabilirler, imkanı olanlar kira almasın ya da en azından yüzde 50’sini 70’ini alsın ama biraz esnafa destek olsun.”

“PANDEMİDE MAĞAZALARDA YAŞANAN AZALMA, ONLİNE ARTIŞ OLARAK KENDİNİ GÖSTERDİ”

Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Murat Güllü, salgının başında mağazaya gelen insan sayısında yaşanan düşüşe işaret ederek, aynı oranda online taleplerin arttığını, kargo ve kurye hizmetlerinde önemli artışlar yaşandığını dile getirdi. Süreç boyunca, Türkiye ve dünyaya kargo hizmetlerinin kesintisiz devam ettiğini bildiren Güllü, salgın sürecinde mağazalarda yaşanan azalmanın, online’da artış olarak kendini gösterdiğini söyledi.

Güllü, tüketicilerin online alışverişinde salgında büyük farkındalık oluştuğunu aktararak, şunları kaydetti:

“Daha önce online’dan sipariş vermeyen müşterilerimiz, buna başladıktan sonra o alışkanlıkların önemli kısmı kaldı. Mart-nisan aylarında başlayan kargo-kurye süreçleri hız kesmeden devam ediyor. Yılbaşına doğru tüketiciler mağazaya da gelmeye başladı ama online’da daha da hızlı artışlar oldu. Yılbaşı yaklaştıkça satışlarımız kademeli olarak arttı. Bu sene mağazaya gelen müşteri sayısı beklediğimizin üstünde oldu ama online beklentimizin çok çok üstüne çıktı. Mağazaya gelen müşteri sayısı geçen seneye göre yüzde 40-50 artmışken, online 5-6 kat arttı. Online satışlarda önemli bir alışkanlık oluştu. Yılbaşı siparişlerinde kurye servisimizde geçen seneye göre 5 kattan fazla artış yaşadık. Talepten anlıyoruz ki herkes yılbaşını evde ailesiyle geçirecek.”
Güllü, yılbaşı için en fazla tercih edilen ürünün her zaman olduğu gibi fıstıklı ve cevizli baklava olduğunu, arkasından diğer ürünlerin geldiğini bildirdi.

“EN BÜYÜK ARTIŞ İSTANBUL’DA”

Yılbaşı için tatlı siparişlerinde en büyük artışın İstanbul’da yaşandığını bildiren Güllü, devreye aldıkları paketleme ve teslimat şekilleri ile 2-3 saatte evlere teslim ettiklerini, bir gün önce ya da sabah verilen siparişlerin kahvaltı saatine dek müşteriye ulaştırıldığını anlattı. Yurt dışına çok kısa vakitlerde teslimat yaptıklarını hatırlatan Güllü, “Pandemi sürecinde özellikle yurt dışı siparişlerin azalacağını düşünmüştük, ama öyle olmadı. Mart-Nisan aylarında yurt dışı siparişlerde kısmi bir düşüş yaşansa da, o tarihten bu yana hızlı şekilde artmaya devam ediyor” dedi.

 

Kaynak: NTV

Previous Article

Gaziantep’te vegan baklava üretildi!

Next Article

Covid-19’a karşı “Kış Baklavası”

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

    26 Temmuz 2021
    BAKTAD
  • BAKTAD

    Baklava üreticilerinden “geri kazanım katılım payı ertelensin” talebi

    5 Ağustos 2020
    BAKTAD
  • Sektörden

    Gaziantep baklavası tanıtım etkinliği Kiev’de yapıldı

    11 Şubat 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    Tatlı üreticilerinden sağlık çalışanlarına baklavalı teşekkür

    31 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTADSektörden

    Gaziantep’te baklavacılara ‘ucuz tepsi’ tuzağı!

    11 Kasım 2019
    BAKTAD
  • Sektörden

    Büyük ustadan büyük şefe baklava tarifi

    1 Kasım 2016
    BAKTAD

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava taleplerine, baklava fiyatlarına ve çok satan baklava çeşitlerine dair demeçte bulundu…

  • Sektörden

    Zeytin ve zeytinyağı ihracatı yüzde 231 arttı

  • BAKTAD

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

BAŞKANDAN

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Mart 2017

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

    BAKTAD
    28 Temmuz 2021
  • “İzmir Lokması”na tescil talebi

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi
Web Tasarım AJANS4