BAKTAD

Üst Menü

  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

Ana Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

logo

BAKTAD

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
Sektörden
Anasayfa›Sektörden›Süt üretimi arttı

Süt üretimi arttı

BAKTAD
1 Mart 2017
1238
0
Share:

Ocak ayı istatistiklerine göre içme sütü üretimi yüzde 8,9, inek peyniri üretimi yüzde 5,1 arttı.

TÜİK, Ocak ayına ilişkin süt üretimi verilerini yayınlandı. Buna göre söz konusu ayda ticari süt işletmelerince 745 bin 500 ton inek sütü toplandı. Toplanan inek sütü miktarı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 azaldı.

Ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi ise 146 bin 110 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,9 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 53 bin 573 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri üretimi ise 323 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29,5 geriledi.

Yoğurt üretimi 89 bin 83 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,2 azalırken, ayran üretimi 47 bin 266 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5 artış gösterdi. Ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ise ortalama yüzde 3,3 olarak tespit edildi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı ise Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 azaldı.

Previous Article

Türkiye, fıstık üretiminde 2’nci sırada

Next Article

IBATECH Fuarı, gıda sektörüne artan ilginin göstergesi ...

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • Sektörden

    Zeytin ve zeytinyağı ihracatı yüzde 231 arttı

    1 Mart 2017
    BAKTAD
  • Sektörden

    1.6 milyar adet tavuk yumurtası üretildi

    1 Mart 2017
    BAKTAD
  • Sektörden

    IBATECH Fuarı, gıda sektörüne artan ilginin göstergesi oldu!

    1 Mart 2017
    BAKTAD
  • Sektörden

    Süt üretiminde ilk sırada Konya var

    1 Mart 2017
    BAKTAD
  • Sektörden

    Baklava ve tatlı sektörü çalıştayda buluştu

    1 Kasım 2016
    BAKTAD
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Covid-19’a karşı “Kış Baklavası”

    6 Şubat 2021
    BAKTAD

  • BAKTAD

    BAKTAD Yönetim Kurulu gündemi değerlendirdi

  • Sektörden

    Zeytin ve zeytinyağı ihracatı yüzde 231 arttı

  • BAKTADSektörden

    Gaziantep’te flaş karar: Pastane ve künefeciler kapatıldı

BAŞKANDAN

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    18 Ocak 2020

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

    BAKTAD
    28 Temmuz 2021
  • “İzmir Lokması”na tescil talebi

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi
Web Tasarım AJANS4