BAKTAD

Üst Menü

  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

Ana Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

logo

BAKTAD

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
Sektörden
Anasayfa›Sektörden›“İzmir Lokması”na tescil talebi

“İzmir Lokması”na tescil talebi

BAKTAD
1 Temmuz 2016
1282
0
Share:

İzmir Ticaret Odası İzmir Lokması’nın tescili için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuru yaptı

İzmir lokma tatlısının, coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsüne (TPE) başvuruda bulunuldu. İzmir Ticaret Odasınca yapılan başvuru kapsamında, İzmir Lokması’na ilişkin coğrafi işaretlerin korunmasına yönelik tescil talebi ilanı, Resmi Gazete’de yayımlandı. İlanda, İzmir Lokması olarak bilinen tatlının, ortası delikli yuvarlak şekildeki bir ürün olduğu ve şekli itibarıyla da Türkiye’nin farklı şehirlerinde üretilen lokma türlerinden ayrıldığına işaret edildi.

Tatlının belirlenen kriterlere uygun üretilip üretilmediğine dair denetimlerin, İzmir Ticaret Odası koordinatörlüğünde, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alanında uzman 2 kişi ve Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü uzmanlarından 3 kişiden oluşacak 5 kişilik bir komisyon tarafından yapılacağı bildirilen ilanda, 6 ayda bir düzenli şekilde bir araya gelecek komisyonun, şikâyet halinde olağanüstü toplanabileceği de belirtildi.

İzmir Ticaret Odasının talebinin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla 6 aylık itiraz süresi başlamış oldu. Bu süre içinde ilgili tüm kişi ya da kuruluşlar tescil talebine itiraz edebilecek.

Previous Article

Merhaba dostlar

Next Article

BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Baklavada Hile Uyarısı

    16 Şubat 2021
    BAKTAD
  • BAKTADSektörden

    Baklava tartışması yeniden gündem oldu

    20 Temmuz 2020
    BAKTAD
  • Sektörden

    Süt üretimi arttı

    1 Mart 2017
    BAKTAD
  • BAKTADÖne ÇıkanSektörden

    Bakan Ersoy ile sektörümüzü değerlendirdik

    3 Ocak 2020
    BAKTAD
  • Sektörden

    Türkiye un ihracatında dünya birincisi

    1 Mart 2017
    BAKTAD
  • BAKTADSektörden

    Turistler 9 ayda 5,1 milyar dolarlık yemek yedi

    24 Kasım 2019
    BAKTAD

  • Sektörden

    1.6 milyar adet tavuk yumurtası üretildi

  • Üyelerden

    Baklavacılar “Gaziantepli Çavuş Usta” açılışında buluştu

  • BAKTADSektörden

    Turistler 9 ayda 5,1 milyar dolarlık yemek yedi

BAŞKANDAN

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Mart 2017

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

    BAKTAD
    28 Temmuz 2021
  • “İzmir Lokması”na tescil talebi

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi
Web Tasarım AJANS4