BAKTAD

Üst Menü

  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

Ana Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

logo

BAKTAD

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
Başkandan
Anasayfa›Başkandan›Merhaba dostlar

Merhaba dostlar

BAKTAD
18 Ocak 2020
430
0
Share:
BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

Altın Oklava Baklava Ustaları Yarışması ve artık gelenekselleşen Baklava Festivali’nin 11.’sini başarıyla ve üst düzey katılımla gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşadık. Bu sene yaptığımız festivali, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ortaklığıyla ve Fatih Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirdik. Bundan dolayı İTO Başkanı Sayın Şekib Avdagiç Bey’e ve İTO Yönetim Kuruluna, desteklerinden ötürü Fatih Belediye Başkanı Sayın Ergün Turan’a ve katkılarının yanında bizatihi yanımızda olmaları hasebiyle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin Hanımefendiye çok teşekkür ediyoruz.

Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden olan baklavamızı gündemde tutmak ve dünyaya tanıtmak için böylesi etkinlikler büyük önem arz etmektedir. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa Birliği, Antep baklavasını ‘Türk Tatlısı’ olarak tescil etmişken, tanıtım manasında elimizden gelenin fazlasını yapmak da haliyle boynumuzun borcu oluyor.

Festivalin açılış konuşmasında da söylemiştim; hepimiz biliyoruz ki Antep fıstığı bizim için vazgeçilmez bir ham madde; bu ham madde bir sene var, bir sene yok, bununla ilgili zam yapılmaması için yetkililerimizin önlem almasını istiyoruz. Çünkü fıstık yüksek rakamlara ulaşırsa sektör olarak -üretici ve tüketici- sıkıntıya düşeriz. Bu ve buna benzer, sektörümüz için hayati önem arz eden konu ve problemlerle ilgili önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonraki süreçte de BAKTAD olarak elimizi taşın altına koyacağız ve salt soruna işaret etmektense, sorunun çözümünü de içeren reel ve sonuç odaklı yaklaşımlar sergilemeye devam edeceğiz.

Baklava doğaldır ve yetişme çağında olan çocuklar için faydalıdır!

Medyadaki ‘Şeker zehirdir’ başlıklı haberlerin görüntülerinde baklavanın kullanılması bizleri oldukça rahatsız ediyor. Tamamen doğal olan, bol fıstıkla, cevizle, hakiki tereyağıyla yapılan ve içinde katkı maddesi bulunmayan milli tatlımızın bu şekilde kötülenmesini, bilinçsizce yapılan açıklamalar olarak görüyoruz ve ilgili kişi ve kurumları bu konuda daha hassas olmaya davet ediyoruz.

Son olarak dergimizin uzun bir aradan sonra yeni kimliğiyle tekrar yayına girmesinden duyduğumuz mutluluğu da paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki sayılarda tekrar buluşmak üzere keyifli okumalar dilerim…

Previous Article

Bakan Ersoy ile sektörümüzü değerlendirdik

Next Article

11. ALTIN OKLAVA YARIŞMASI’YLA İSTANBUL BAKLAVAYA DOYDU!

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım
    Başkandan

    Merhaba dostlar

    1 Kasım 2016
    BAKTAD
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım
    Başkandan

    Merhaba dostlar

    1 Mart 2017
    BAKTAD
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım
    Başkandan

    Merhaba dostlar

    1 Temmuz 2016
    BAKTAD

  • Sektörden

    Baklava ve tatlı sektörü çalıştayda buluştu

  • BAKTADÜyelerden

    Haşim Fıstıkçığlu’ndan Kosgeb Açıklaması

  • BAKTADSektörden

    Baklavacılar bu sene ‘tatlı telaş’tan uzak günler geçiriyor

BAŞKANDAN

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Mart 2017

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

    BAKTAD
    28 Temmuz 2021
  • “İzmir Lokması”na tescil talebi

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi
Web Tasarım AJANS4