BAKTAD

Üst Menü

  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

Ana Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

logo

BAKTAD

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
BAKTAD
Anasayfa›BAKTAD›Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

BAKTAD
30 Haziran 2021
1000
0
Share:

BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım Kurban Bayramı’nda tatlı tüketimiyle ilgili tavsiyelerde bulunarak “Bayramda kaliteli baklava alın, ailenizin, misafirlerinizin damağını şenlendirin” dedi.

Kurban Bayramı adım adım yaklaşırken, tatlı üretimi ve tüketiminin zirve yaptığı bu günlerle ilgili olarak BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, vatandaşlara çok önemli tavsiyelerde bulundu. Mehmet Yıldırım, kurban bayramında vatandaşların bildikleri, güvendikleri baklavacı ve tatlıcılardan alışveriş yapmalarını tavsiye ederek, “Kalitesiz kilo kilo baklava alacağınıza yarım kilo kaliteli baklava alın, afiyetle yiyin, sofralarınız ve damağınız şenlensin. Kalitesiz baklava alarak bayramınızı zehir etmeyin. Kaliteli baklava kullanılan malzemeleriyle, fıstığıyla, yağıyla, aromasıyla damağınızda lezzet şölenidir Baklavada kimyasal ve koruyucu bir madde kullanılmaz. Baklavadaki lezzet, dünyadaki hiçbir tatlıda yoktur” dedi.

Yıldırım, her bayram dönemlerinde olduğu gibi bu günlerde tatlı üzerinden kontrolü çok zor olan kar fırsatçılarının ve merdiven altı üreticilerin türediğini kaydederek “Vatandaşlarımıza bayramlarda kaliteli baklava tüketmelerini tavsiye ediyorum. Baklava satın alırken bildiğiniz, tanıdığınız, güvendiğiniz, her zaman alışveriş yaptığınız, esnaflığına güvendiğiniz yerleri tercih edin. Bir kilo ucuz baklava alacağınıza yarım kilo kaliteli baklava alın ama yediğinizden lezzet alın, keyif alın. Kaliteli baklava kullanılan malzemeleriyle, fıstığıyla, yağıyla, aromasıyla damağınızda lezzet şöleni olacaktır. Baklavada kimyasal ve koruyucu bir madde kullanılmaz. Fıstığın, cevizin faydaları bellidir. Şeker, beyindeki mutluluk hormonlarını artırır. Baklavadaki lezzet, dünyadaki hiçbir tatlıda yoktur. Vatandaşlarımız baklavayı rahatlıkla tüketebilirler. Bununla birlikte baklavanın da azı yarar, ortası karar, çoğu zarardır. Baklavayı ölçülü şekilde tüketmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Bayramlarda tatlı ikramı geleneğimizdir

“’Tatlı mı tatlı ne olacak?’ düşüncesiyle hareket edilmemesi gerektiğini belirten Başkan Yıldırım “Bayramlarda tatlı  ikramı bizim en önemli gelenek ve göreneklerimizdendir. Baklavacılarımız ve tatlıcılarımız bugünleri vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için beklerler. Diğer yandan Anadolu’da gelenek olarak bir çok evde günler öncesinden ev tatlıları da yapılır. Ama vatandaşlarımız imkanı oranında evimde baklava bulunsun, misafirlerime ikram edeyim diye düşünüp satın almayı seçerlerse, kaliteli baklava alsınlar. “İyi baklava yiyelim, kurban bayramında sofralarımızı şenlendirelim, misafirlerimize ikram edip tatlı yiyelim tatlı konuşalım” diyorsanız; baklavanızı nereden aldığınızı iyi bilin! Kurban bayramında ağırlayacağınız misafirlerinize, ev ahalinize güzel bir baklava yedireyim diyorsanız, güvenilir baklavacılardan alışveriş yaparak kaliteli, nitelikli, lezzetli baklavalar ikram edin” diye konuştu.

Kaliteli baklava 5 duyuya hitap eder

Kaliteli bir baklavanın 5 duyuya hitap etmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım “Kaliteli baklava, önce saman sarısı rengiyle öncelikle göze hitap eder. Çatalı batırdığınızda çıkardığı hırşş sesi ile kulağa hitap eder. Çatalı ağzınıza götürürken tereyağı aromasını kokladığınızda nefis rayiha burnunuza hitap eder. Daha sonra ağzınızdaki müthiş lezzetiyle damak tadınıza hitap eder. Ve en son midenizi yakmaz, kalitesiyle midenize hitap eder. Biz BAKTAD üyelerimizin Kurban Bayramında kaliteli, nitelikli baklava ve tatlı üretimleriyle insanlarımızın sofralarını şenlendirmelerini bekliyoruz. İnanıyoruz ki yüzlerce BAKTAD üyemiz yılın 365 gününde olduğu gibi Ramazan ayında da tatlıcılara koşan insanlarımıza en doğal, en natürel, lezzetli ve damak tadına hitap eden ürünleri sunacak, onlara en güzel hizmeti yapacaklardır” açıklamasını yaptı.

 

Kaynak:milligazete.com.tr

 

 

Previous Article

1 Haziran Öncesi Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet ...

Next Article

Kurban Bayramı öncesi baklavacıların mesaisi başladı

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

    16 Ağustos 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    BAKTAD, YK Üyelerini Unutmadı!

    29 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    BAKTAD, fahiş yükselen fıstık fiyatlarını görüşmek üzere Ankara’da

    25 Ocak 2018
    BAKTAD
  • BAKTAD

    BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    1 Temmuz 2016
    BAKTAD
  • BAKTAD

    11. ALTIN OKLAVA YARIŞMASI’YLA İSTANBUL BAKLAVAYA DOYDU!

    18 Ocak 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    1 Temmuz 2016
    BAKTAD

  • BAKTAD

    BAKTAD Yönetim Kurulu gündemi değerlendirdi

  • BAKTADÜyelerden

    Haşim Fıstıkçığlu’ndan Kosgeb Açıklaması

  • BAKTAD

    TOPLANTI HATIRLATMASI

BAŞKANDAN

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Mart 2017

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

    BAKTAD
    28 Temmuz 2021
  • “İzmir Lokması”na tescil talebi

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi
Web Tasarım AJANS4