BAKTAD

Üst Menü

  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

Ana Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

logo

BAKTAD

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
BAKTADSektörden
Anasayfa›BAKTAD›Baklavada turist dopingi

Baklavada turist dopingi

BAKTAD
27 Kasım 2019
643
0
Share:

Türkiye, yılın ilk 9 ayında 41 milyon turistle yeni bir rekora imza attı. Yabancıların ülkemize ilgisinden en çok memnun olan sektörlerden biri de tatlıcılar. Turistlerin ilgisiyle baklava ihracatının bu yıl 30 milyon dolara çıkması bekleniyor.

Turizmde geçen yıllardaki durgunluğun yaralarını 2018’de sarmaya başlayan Türkiye, 2019 itibarıyla yeniden atağa geçti. Bu yılın ocak-eylül döneminde yeni bir rekora imza atan Türkiye, ilk 9 ayda 41 milyon turiste ev sahipliği yaptı. Rotalarını Türkiye’ye çeviren yabancılardan elde edilen gelir aynı dönemde 26 milyar doları geçerken, birçok sektör bu süreçten karlı çıktı.

Ülkelerine dönerken mutlaka tatlı götürüyorlar

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, TRT Haber’e yaptığı açıklamada, turistlerin ülkemizdeki en merak ettiği lezzetlerin başında baklavanın geldiğini anlattı.

BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

Türkiye’de günlük baklava tüketiminin bin tonun üzerinde olduğuna işaret eden Yıldırım, İstanbul’da bu miktarın ortalama 400-450 ton dolaylarında olduğunu söyledi. BAKTAD Başkanı, bayramlarda tüketimin normalin iki katına çıktığını ifade ederek, turizm sezonunun iyi geçtiği dönemlerde de hem İstanbul, hem Türkiye genelinde bu miktarın arttığına işaret etti.

Yıldırım, turistlerin baklavayı sadece Türkiye’de bulundukları dönemde tüketmekle kalmadıklarına değinerek, “Tadına bakan, hem tatili boyunca neredeyse her gün baklavamızdan yiyor, hem de ülkesine dönerken mutlaka yanında koli koli baklava götürüyor. Sadece kendileri için de değil. Döndükleri zaman akrabalarına, sevdiklerine Türk baklavası götürmek istiyorlar” dedi.

Sektörde doping etkisi yarattı

TÜİK rakamlarına göre geçtiğimiz yıl yaklaşık 25 milyon TL baklava ihracatı gerçekleştiğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:

“Bu yıl sektörde beklenti 30 milyon TL’ye yakın ihracat rakamına ulaşabilmek. Kaldı ki bu rakamların içinde turistlerin Türkiye’den dönüşte yanlarında götürdükleri baklava paketleri dahil değil.

 

Kaynak: TRT Haber

Tagsbaklavarekorturist
Previous Article

Turistler 9 ayda 5,1 milyar dolarlık yemek ...

Next Article

Baklava üreticileri “fıstık stokçularından” rahatsız

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • BAKTADSektörden

    Turistler 9 ayda 5,1 milyar dolarlık yemek yedi

    24 Kasım 2019
    BAKTAD
  • BAKTADSektörden

    Kısıtlama günlerinin en çok tercih edilen tatlısı baklava oldu

    24 Şubat 2021
    BAKTAD
  • BAKTAD

    İyi ki Varsınız; Sizin için Ne Yapsak Azdır!

    1 Nisan 2020
    BAKTAD
  • Öne Çıkan

    Vedat Milor’dan yeni anket: Sütlaç mı, baklava mı?

    21 Mart 2021
    BAKTAD
  • Sektörden

    Baklava Her Yerde!

    29 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    11. ALTIN OKLAVA YARIŞMASI’YLA İSTANBUL BAKLAVAYA DOYDU!

    18 Ocak 2020
    BAKTAD

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım
    BAKTAD

    1 Haziran Öncesi Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yıldırım’ın Hitabı

  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Gaziantep’te vegan baklava üretildi!

  • BAKTAD

    BAKTAD, YK Üyelerini Unutmadı!

BAŞKANDAN

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    18 Ocak 2020

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

    BAKTAD
    28 Temmuz 2021
  • “İzmir Lokması”na tescil talebi

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi
Web Tasarım AJANS4