BAKTAD

Üst Menü

  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

Ana Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

logo

BAKTAD

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
BAKTAD
Anasayfa›BAKTAD›Vedat Milor yeni tartışmanın fitilini ateşledi! ‘Baklava fıstıklı mı olur yoksa cevizli mi?

Vedat Milor yeni tartışmanın fitilini ateşledi! ‘Baklava fıstıklı mı olur yoksa cevizli mi?

BAKTAD
30 Mayıs 2020
599
0
Share:

Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?’ ve ‘Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı?’ anketleriyle sosyal medyayı ikiye bölen Vedat Milor’dan yeni tartışma… Ünlü gurme, bu kez de ‘Baklava fıstıklı mı olur yoksa cevizli mi?’ sorusuyla gündem yarattı.

Ünlü gurme Vedat Milor, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Daha önce sosyal medyada “Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?” ve “Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı?” anketleri yapan Milor, takipçilerine yeni bir soru yöneltti. Milor, bu kez de “Baklava fıstıklı mı olur yoksa cevizli mi?” sorusuyla sosyal medyada tatlı bir tartışma başlattı.

Milor‘un anketine katılanların çoğu fıstıklı baklavayı tercih ettiklerini söyledi. Vedat Milor da kendi tercihinin Şam fıstıklı baklavadan yana olduğunu dile getirirken Türkiye’de genellikle cevizli baklava tüketildiğini açıkladı.

Milor’a göre bunun nedeni ise cevizin her an bulunabilir ve fiyatının fıstığa göre çok daha uygun olması…

Milor, kendi düşüncesini de şöyle belirtti: “Yediğim en iyi baklavalar Şam fıstığından yapılanlardı. Ama ülkemizde en çok cevizli baklava yapılıyor. Şam fıstığı çok pahalı. Boz fıstığının kilosu 110 lira civarı. Eğer sağlam oynamak istiyorsanız cevizli ama en özelini yemek istiyorsanız hasat zamanı Antep’te Şam fıstıklı baklava.“

FISTIK ÖNDE

Milor’un sorusuna katılanların yüzde 21.1’i “Cevizli olur”, yüzde 47.3’ü “Fıstıklı olur”, yüzde 31.6’sı ise “İkisiyle de olur” yanıtı verdi.

 

Kaynak: Takvim

Previous Article

Baklavacılar bu sene ‘tatlı telaş’tan uzak günler ...

Next Article

Baklavacıların yeni gözdesi ‘paket servis’

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • Portre

    Salacak… Dünya’nın En Güzel Yeri…

    24 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    İyi ki Varsınız; Sizin için Ne Yapsak Azdır!

    1 Nisan 2020
    BAKTAD
  • BAKTADÜyelerden

    Haşim Fıstıkçığlu’ndan Kosgeb Açıklaması

    3 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

    30 Haziran 2021
    BAKTAD
  • BAKTADSektörden

    Baklavacılar bu sene ‘tatlı telaş’tan uzak günler geçiriyor

    22 Mayıs 2020
    BAKTAD
  • BAKTAD

    BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım: Destekler yeterli değil

    23 Şubat 2021
    BAKTAD

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım
    BAKTAD

    1 Haziran Öncesi Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yıldırım’ın Hitabı

  • BAKTAD

    Baklava üreticilerinden “geri kazanım katılım payı ertelensin” talebi

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım
    Başkandan

    Merhaba dostlar

BAŞKANDAN

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Mart 2017

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

    BAKTAD
    28 Temmuz 2021
  • “İzmir Lokması”na tescil talebi

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi
Web Tasarım AJANS4