BAKTAD

Üst Menü

  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

Ana Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

logo

BAKTAD

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
Üyelerden
Anasayfa›Üyelerden›“Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım” Başakşehir şubesi hizmete girdi

“Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım” Başakşehir şubesi hizmete girdi

BAKTAD
1 Mart 2017
3472
0
Share:

Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım’ın Başakşehir şubesi 23 Mart’ta yapılan açılışla hizmete girdi. Baklava sektörünün bir araya geldiği açılışa birçok bürokrat ve siyasi de katıldı.

“Amacımız, müşterilerimize her zaman birinci sınıf baklava sunmak. Bunun için de tamamen el sanatıyla baklava üretiyoruz. Baklava hamuru el ile açıldığında, kıvamı, lezzeti, çıtırlığı ve görüntüsü katbekat daha iyi olduğundan her zaman birinci önceliğimiz”

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım’ın sahibi olduğu “Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım” Başakşehir Şubesi 23 Mart’ta yapılan açılışla hizmete girdi.

Baklava ve tatlı sektörünün bir araya geldiği açılışta; AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Nurettin Nebati, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, birçok İTO meclis üyesi ve Başakşehir bölgesinin önce gelen isimleri de hazır bulundu. Dualarla eşliğinde yapılan açılışta Mehmet Yıldırım açılışa katılan tüm dostlarına teşekkür ederek, Gaziantep Baklavası’nın ve tatlı dünyasının en iyi örneklerini müşterilerine sunma gayreti içinde olacaklarını belirtti. “Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım adıyla el emeğimiz olan gerçek Gaziantep baklavasını müşterilerimize sunacağız. Açık imalat yaptığımız Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım Başakşehir şubesinde, ballı baklava çeşitlerimiz ile vazgeçilmez bir tadı baklava severlerle buluşturacağız” diyen Mehmet Yıldırım, kaliteden taviz vermeden hizmet edeceklerinin altını çizdi.

Birinci sınıf Gaziantep Baklavası el emeği gerektirir

Baklavacılığın el emeği bir iş olduğunu vurgulayan Mehmet Yıldırım, “Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin baklavacılık bir el sanatı. Bu meslekte iyi bir usta olabilmek için 6-7 sene emek vermek gerekiyor. Şu an sektörde kullanılan makineler birinci sınıf baklava yapımını gerçekleştirmekten uzak. Ancak endüstriyel alanda, toptan üretim yapan firmaların tamamı neredeyse bu makinelerle çalışıyor” diyor ve şöyle devam ediyor, “Amacımız, müşterilerimize her zaman birinci sınıf baklava sunmak. Bunun için de tamamen el sanatıyla baklava üretiyoruz. Baklava hamuru el ile açıldığında, kıvamı, lezzeti, çıtırlığı ve görüntüsü katbekat daha iyi olduğundan her zaman birinci önceliğimiz”.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nunda açılışta olmak için yola çıktığını fakat annesi Solmaz Hisarcıklıoğlu’nun vefatı nedeniyle açılışa katılamadığını belirten Mehmet Yıldırım, üzüntüsünü ifade ederek başsağlığı diledi.

Mehmet Yıldırım’ın konuşmasının ardından mikrofonu alan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise, “Mehmet Yıldırım ilçemizde dünyanın en tatlı işini yapıyor. İnşallah birçok şubede bulunur ve dünyaya açılır bizde ilk olarak burada açılışı yapmıştı diyerek kendisiyle gurur duyarız” diye konuştu.

Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım Markası:

Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım markası adı altında, gerçek Gaziantep baklavaları birinci sınıf şekilde üretiliyor. Açık imalatın yapıldığı Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım’da müşteriler bir yandan baklavaları tadarken, diğer yandan da baklavanın yapımını izleme olanağına sahip. Ballı baklavanın da üretildiği Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım’da katmer, künefe, kadayıf, kahke vb. diğer tatlı çeşitleri de bulunuyor.

Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım Hakkında:

Baklavanın anavatanı Gaziantep’ten 11 yaşında İstanbul’a gelerek mesleğe başlayan Mehmet Yıldırım, kardeşleri ve babasıyla birlikte 1989 yılına kadar aile şirketi çatısı altında çalışır. Mehmet Yıldırım, 1989’dan sonra kardeşlerinden ayrılır ve Yıldırım Gıda’yı kurar. Orhan Aydın, Ömer Deniz ve İrfan Uluer ile 2000 yılında başlayan ortaklık süreci bugün de devam eden Mehmet Yıldırım’ın toptan baklava sektöründe Gaziantepli Tatlıcı markası faaliyet gösterirken, perakende sektörüne yönelik MyBaklava ile kendi adını taşıyan Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım markaları bulunmaktadır.

Ballı baklavayı sektöre kazandıran  Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım’ın sektöre kazandırdığı bir diğer yenilik ise açık imalat yöntemiyle lezzetle imalatı bir arada sunmak oldu.

Açık imalatın yapıldığı Gaziantepli Baklavacı Mehmet Yıldırım’da müşteriler bir yandan baklavaları tadarken, diğer yandan da baklavanın yapımını izleme olanağına sahip.

Previous Article

Sektörümüz için durmadan çalışmalıyız

Next Article

Çiğ süt satışına düzenleme

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • BAKTADÜyelerden

    Haşim Fıstıkçığlu’ndan Kosgeb Açıklaması

    3 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

    16 Ağustos 2020
    BAKTAD
  • Üyelerden

    Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    1 Temmuz 2016
    BAKTAD
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Baklavada Hile Uyarısı

    16 Şubat 2021
    BAKTAD
  • Üyelerden

    Baklavacılar “Gaziantepli Çavuş Usta” açılışında buluştu

    1 Mart 2017
    BAKTAD
  • Üyelerden

    Baklavanın dünya markası: Karaköy Güllüoğlu…

    1 Mart 2017
    BAKTAD

  • BAKTADSektörden

    Turistler 9 ayda 5,1 milyar dolarlık yemek yedi

  • Sektörden

    Büyük ustadan büyük şefe baklava tarifi

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım
    Başkandan

    Merhaba dostlar

BAŞKANDAN

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Mart 2017

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

    BAKTAD
    28 Temmuz 2021
  • “İzmir Lokması”na tescil talebi

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi
Web Tasarım AJANS4