BAKTAD

Üst Menü

  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

Ana Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

logo

BAKTAD

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
Üyelerden
Anasayfa›Üyelerden›Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

BAKTAD
1 Temmuz 2016
2596
0
Share:

Gaziantep’in en çok gezilen yerlerinden birinde iç açıcı bir baklavacı dükkânı bulunuyor. Bu dükkân Çelebioğulları Baklava’nın titizlikle ürettiği baklavaları müşterilerine sunduğu dükkânlarından sadece birisi. İçeri girdiğiniz anda sizi güzel kokular, gülen yüzler ve sanki hepsi birer sanat eseriymişçesine hazırlanmış birbirinden leziz baklavalar karşılıyor. Çelebioğulları Baklava’nın serüvenini Ünaldı’da bulunan üretim tesisini ziyaret ederek bizzat Mehmet Çiftçi’den dinledik.

Baklavacılığa giriş hikâyenizi anlatır mısınız?

Aslında ben baklavacılığa tamamen tesadüfen girdim ve çıraklıkla başladım. Babam beni bir baklavacıya çırak olarak verdi. Çıraklık yapmaya başladıktan sonra okulu da bıraktım. Çıraklığa başladığımda dokuz yaşındaydım, yıl 1984’tü. 21 yaşına kadar da Antep’in çeşitli baklavacılarında, birbirinden değerli ustalarla beraber çalıştım. 21 yaşına geldiğimde de Çelebioğulları Baklava’nın ilk şubesini Elmacı Pazarı’nda açtık.

Şu an kaç şubeniz var?

Şu an Merkez Ünaldı olmak üzere; Şehitkamil, Yeni Çarşı, Gazimuhtar, İbrahimli ve Gaziantep’in en büyük alışveriş merkezi Primemall’da şubelerimiz var. İpekyolu şubemizi de açmak için hazırlıklarımız devam ediyor. Bugün 1.800 metrekare olan imalat alanımız yetersiz geldiğinden merkezimizi Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne taşımayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

Çelebioğulları Baklavanın ayırt edici özellikleri neler?

Bizim farkımız Antep’in en iyi bir kaç ustasının deneyimlerini bir araya getirmiş olmamız. Baklavamız taş fırında, odun ateşinde pişiyor. Her dükkânın başında da aileden bir yönetici bulunur, sürekli işimizin başındayız.  Ayrıca baklavanın malzemesini de kendimiz üretiyoruz. Kureyşoğulları Urfa’da da tanınan bilinen bir ailedir ve yağımızı kendimiz üretiyoruz. Fıstığımız da kendi bahçelerimizden geliyor.

Tanıtımla ilgili ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Biz kendi markamızdan ziyade Gaziantep ve baklavanın tanıtımı için çalışıyoruz diyebiliriz. Baklavanın sevilmesi için gelen turistlere baklava ikram ediyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi şubelerimizde bulunan masalarda Antep fıstığı ikramımız var. Amacımız baklavayı ve Gaziantep’i en iyi şekilde temsil etmek. Ayrıca dünyanın bir çeşitli yerlerinde sektörümüzle ilgili fuarlara katılıyoruz.

Satış sisteminiz nasıl, franchise veriyor musunuz?

Franchise vermiyoruz. Toptan satış da yapmıyoruz. Şuan Türkiye’nin çeşitli yerlerine online ve telefonla satış yapıyoruz.

Gıda tedarik, üretim ve satış operasyonunun oldukça zahmetli olduğunu biliyoruz. Organizasyonunu nasıl sağlıyorsunuz?

9 kardeşiz ve hepimiz işin bir ucundan tutuyoruz. Henüz okul hayatını sürdürenler de var, onlar da yazları imalatta çalışıyorlar. Kurumsal bir aile firması oluşturduk. Saygıya ve kaliteye önem veriyoruz. Biz sanatı ustadan saygıyı da babamızdan öğrendik. Gaziantep baklava şehri ama organizede üretim yapan hiç kimse yok. Biz sahada butik üretim yapıp sektörün ufkunu açmak istiyoruz. Gönlümüzden geçen şey işimizi en iyi şekilde yapıp hem markamızı hem baklavayı hem de güzel şehrimiz Gaziantep’i ve ülkemizi tanıtmak.

Previous Article

BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

Next Article

Baklava ve Börek Denince: Asıltat

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • Üyelerden

    Baklavacılar “Gaziantepli Çavuş Usta” açılışında buluştu

    1 Mart 2017
    BAKTAD
  • Üyelerden

    BAKTAD YK ve İSO Meclis Üyesi Süleyman Köşkeroğlu: Baklava, 2020’de MEB Müfredatına Girebilir…

    18 Ocak 2020
    BAKTAD
  • Üyelerden

    Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    1 Temmuz 2016
    BAKTAD
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

    16 Ağustos 2020
    BAKTAD
  • Üyelerden

    İlk günkü heyecan, 70 yıllık tecrübe…

    1 Kasım 2016
    BAKTAD
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Covid-19’a karşı “Kış Baklavası”

    6 Şubat 2021
    BAKTAD

  • BAKTAD

    Baklava üreticilerinden “geri kazanım katılım payı ertelensin” talebi

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

  • BAKTADSektörden

    Merdiven Altı Tatlıya Dikkat!

BAŞKANDAN

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

    BAKTAD
    28 Temmuz 2021
  • “İzmir Lokması”na tescil talebi

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi
Web Tasarım AJANS4