BAKTAD

Üst Menü

  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

Ana Menü

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi

logo

BAKTAD

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Amacımız
  • Dernek Tüzüğü
  • Yönetim
    • Yönetim Kurulu
    • Denetleme Kurulu
  • Üyelerimiz
  • Haber Arşivi
  • İletişim
    • İletişim Bilgileri
    • İletişim Formu
Sektörden
Anasayfa›Sektörden›Baklava ve tatlı sektörü çalıştayda buluştu

Baklava ve tatlı sektörü çalıştayda buluştu

BAKTAD
1 Kasım 2016
1204
0
Share:

İstanbul Ticaret Odası 72 Nolu Baklava, Pasta ve Şekerli Mamuller Meslek Komitesi Çalıştayı, Cemile Sultan Korusu’nda düzenlendi.

Çalıştayın açılış konuşmasını, İstanbul Ticaret Odası 72 Nolu Baklava, Pasta ve Şekerli Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Süleyman Kaya gerçekleştirdi. Çalıştaylarda ne kadar fazla sektör temsilcisi bulunursa o kadar fazla fayda elde edileceğinin altını çizen Süleyman Kaya, “Çalıştayımıza daha fazla sektör temsilcisinin katılmasını arzu ederdik. Şu an seksen civarı arkadaşımız burada bulunuyor, fakat bu sayının iki yüz elli civarında olması gerekir. Bizler üreticiyiz ve üreticinin sorunları çok olur. Birbirimizi ne kadar dinler, ne kadar görüş alışverişinde bulunursak, sorunlarımızın çözümünde o kadar etkin oluruz. İnşallah ikinci çalıştayımızda istediğimiz sayıya ulaşırız” dedi.

Çalıştayda Süleyman Kaya’nın ardından Seyidoğlu Helva Reçel Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu söz aldı. Yapılan çalıştay ve toplantıların sektörün gelişmesinde önemli rol oynadığına dikkat çeken Necati Göksu sözlerine şöyle devam etti: “Biz yıllar önce helvacılar derneğini kurduğumuzda kimse kimseyi tanımazdı. Fakat derneği kurduktan sonra herkes birbirini tanımaya ve kaynaşmaya başladı. Aynı şey Baktad için de geçerli. Bugün toptancısı da perakendecisi de birbirini tanıyor ve fikir alışverişinde bulunabiliyor. Bu toplantılarda birbirimizi tanıyor ve sorunlarımızı paylaşıyoruz. Bu şekilde çözüme ulaşmak daha da kolaylaşıyor.”

Necati Göksu’nun konuşmasının ardından Baktad Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası 72 Nolu Baklava, Pasta ve Şekerli Mamuller Meslek Komitesi Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım söz aldı. Komitenin 2600 üyesi olduğunu ve bu üyelerin büyük kısmına davetiye gönderdiklerini belirten Yıldırım, buna rağmen katılımın düşük olduğunu belirtti. Sektörün her türlü sorununun konuşulacağı yerlerin bu gibi komiteler ve toplantılar olduğuna dikkat çeken Yıldırım, komite üyelerinin de buralardan aldıkları bilgilerle ticaret odasında çözüm arayabileceklerini belirtti.

İstanbul Ticaret Odası’nda meclis üyesi olarak ikinci dönem görev aldığını belirten Mehmet Yıldırım sözlerine şöyle deva etti: “Daha önce fırıncılarla birlikte çalışmalara katılıyorduk. Ticaret odasına girdiğimizde milli tatlımız olan baklavanın kelime olarak, baklavacılığın da meslek olarak olmadığını gördük. Kültürümüze dışarıdan girmiş birçok yabancı tatlının ismi varken baklava ismi yoktu. Yani baklavacılık mesleği o zaman kadar temsil edilmemişti ticaret odasında. Ve buraya girmekte geç kaldığımızı anladık. Bunu görünce hemen müdahale ettik ve o zamanki başkanımız Sayın Murat Yalçıntaş ve ardından TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ile görüştük ve baklava ile alakalı ayrı bir kod açtırdık. Böylece baklavacılık da bir meslek dalı olarak Türkiye’deki tüm ticaret odalarına girmiş oldu. Sonra, baklavayı daha iyi tanıtmak ve pazar payını arttırmak için yurt içinde ve yurt dışında etkinlikler yaptık. Çok ses getiren etkinlikler yaptık ve bu etkinliklerin haberleri yabancı basında baklava fotoğrafları eşliğinde verildi. Avrupa Birliği dönem başkanına bile baklava ikram ettik. Baklavanın sağlığımda yeriyle ilgili önemli toplantılar yaptık. Bu çalışmalarla birlikte ticaret odasının önemi anlaşıldı arkadaşlarımız tarafından. Ve arkadaşlarımız biz de bu işin içinde olalım, neden fırıncılarla birlikte oluyoruz demeye başladılar. O süreçte nace kodlamalarında yeni bir düzenleme oldu ve hızlıca bir çalışma yaptık. Yine Murat Yalçıntaş ve Rıfat Hisarcıklıoğlu ile görüştük ve bizi ayrı bir komite yapın dedik. Ayrı bir komite olursa daha iyi çalışmalar olabilir dedik. Sağ olsunlar konuya sıcak yaklaştılar ve böylece Türkiye’de ilk defa İstanbul’da baklava pastacılık ve şekerli mamuller komitesi kurulmuş oldu. Bunun İstanbul’dan başka örneği yok. Bu, birlik beraberlik içinde çalışmamızla oldu. Biz de görevimizi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda her konuda bize gelip sorunlarınızı paylaşabilirsiniz. Komite başkanımız Süleyman Bey konuşmasında bir toplantı daha yapacağımızı belirtti. İkinci çalıştay toplantımız aralık ayının son haftalarında düzenlenecek. O toplantıda daha fazla üyeye ulaşmaya çalışacağız. Bir sonraki toplantımızda da hepinizi bekliyoruz”.

Çalıştayda Mehmet Yıldırım’ın ardından Murat Fehmi Bozanoğlu söz aldı. Bu organizasyonların sektörde birlik beraberlik adına önemli olduğunu vurgulayan Bozanoğlu, komite üyeleri olarak ticaret odasında iyi işler yapmaya çalıştıklarını ve daha iyi işler yapmak için gayret ettiklerini belirtti.

Previous Article

İlk günkü heyecan, 70 yıllık tecrübe…

Next Article

Büyük ustadan büyük şefe baklava tarifi

0
Shares
  • 0
  • +
  • 0
  • 0
  • 0

Related articles More from author

  • BAKTADSektörden

    Gaziantep’te flaş karar: Pastane ve künefeciler kapatıldı

    18 Mart 2020
    BAKTAD
  • BAKTADSektördenÜyelerden

    Seyidoğlu, güvenirliğini TSE Covid-19 Belgesi ile taçlandırdı

    16 Ağustos 2020
    BAKTAD
  • Sektörden

    “İzmir Lokması”na tescil talebi

    1 Temmuz 2016
    BAKTAD
  • BAKTADSektörden

    Gaziantep’te baklavacılara ‘ucuz tepsi’ tuzağı!

    11 Kasım 2019
    BAKTAD
  • Sektörden

    Baklava Her Yerde!

    29 Mart 2020
    BAKTAD
  • Sektörden

    Türkiye un ihracatında dünya birincisi

    1 Mart 2017
    BAKTAD

  • Sektörden

    Türkiye, fıstık üretiminde 2’nci sırada

  • BAKTAD

    Yönetim kurulu başkanımız sayın Mehmet Yıldırım İBB’nin oluşturduğu İstanbul Sanayi Platformu’nun toplantısına katıldı

  • Sektörden

    Zeytin ve zeytinyağı ihracatı yüzde 231 arttı

BAŞKANDAN

  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016

BAKTAD HABERLER

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

  • BAKTAD

    Baklavada pandemi döneminin rekoru kırıldı

  • BAKTAD

    Yaklaşan kurban bayramı öncesi BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan tatlı tavsiyesi

TATLI HAYAT E-DERGİ

Tatlı Hayat Dergi Sayı: 40

SON YAZILAR

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

    BAKTAD
    28 Temmuz 2021
  • “İzmir Lokması”na tescil talebi

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD, Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD’dan Amerika çıkarması

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD ve Fatih Belediyesi’nden “Baklava Alayı”

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Biz sanatı ustadan, saygıyı babamızdan öğrendik

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • Baklava ve Börek Denince: Asıltat

    BAKTAD
    1 Temmuz 2016
  • BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım

    Merhaba dostlar

    BAKTAD
    1 Kasım 2016
baktad-logo

Türkiye’nin en ünlü baklava markaları tarafından oluşturulan ve sektörün geleceğiyle ilgili önemli projeler hazırlayan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği 2001 yılında kurulmuştur. BAKTAD Türk mutfağının geleneksel tatlılarını ve özellikle sofraların padişahı olarak bilinen baklavayı endüstriyel bağlamda üreten üreticilerin bir çatı altında toplandığı bir kurumdur. Bugün sektörün önde gelen baklava ve tatlı üreticilerinin içerisinde bulunduğu 100’e yakın üyesiyle sektörün geleceğine ışık tutmaya devam ediyoruz.

  • Öne Çıkan

    Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mehmet YILDIRIM , Anadolu Ajansına (AA) kurban bayramında “ tüketicilerin baklava ...

  • BAKTAD

    Antep fıstığında kuraklık oyunu iddiası

  • BAKTAD

    Tatlı tezgahlarında bayramın gözdesi ‘soğuk baklava’ oldu

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BAKTAD

BAKLAVA VE TATLI ÜRETİCİLERİ DERNEĞİ
İ.O.S.B. Atatürk Bulvarı No: 74/E İkitelli Başakşehir / İstanbul

0212 687 23 07

info@baktad.org.tr
  • Baklava ve Tatlı Çeşitleri
  • Baklavanın Tarihi
  • Dergi Arşivi
Web Tasarım AJANS4